Translate

zaterdag 13 april 2013

Project 52 Week 15 Recept kruidkoek

Project 52 Week 15 Recept kruidkoek

Deze week weer een recept. Van kruidkoek, een oud familierecept.

Je hebt nodig
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 500 gram bruine basterdsuiker
- 0,375 l water (= 3/8 l)
- wat koek/speculaaskruiden
- voor het invetten van de vorm wat boter en paneermeel

Je doet het meel, de basterdsuiker, het water en de kruiden in een beslagkom en met de mixer mix je dit heel goed door elkaar. De bakvorm invetten en bestrooien met paneermeel. Dit is heel belangrijk, want anders krijg je de koek later niet uit de vorm.
Dan giet je het beslag in de vorm. 
De oven moet voorverwarmd worden en dan kan de vorm de oven in, op 175 á 180 graden. Na een uur met een prikker proberen of de koek gaar is. Meestal moet de koek dan nog tien minuten langer in de oven. Ook kan je na ongeveer een half uur een stuk bakpapier over de koek leggen. Dan wordt de bodem niet zo hard. 


Meer weten over Karlie?

1 opmerking:

  1. Arme, arme ik...ik mag geen suiker eten, dus voor mij geen kruidenkoek...
    Heeft die Karlie toch weeral geluk, kan hij lekker veel eten...
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen